K.C.M.V. Advendo uit Nijverdal is een Harmonie vereniging bestaande uit een orkest, majorette en een slagwerkgroep. De slagwerkgroep met een veelzijdigheid aan ervaring. Advendo beschikt nog steeds over een jeugdslagwerkgroep welke onder begeleiding staat van Sander Hoogesteger. De slagwerkgroep is van nature altijd een traditionele slagwerkgroep geweest, dat zich bezig hield met mars concoursen en podium werken (het is een groep die al jaren uit komt in de 1ste divisie), in 2001 werd de Show muziekvereniging Blue and White Stars uit Nijverdal opgeheven, een aantal van deze jongens wisten we in het volste vertrouwen binnen te halen zoals John Hendriks die zich met name bezig houd met de drumline iets wat ook zijn passie is , waardoor we de mogelijkheid en ervaringen binnen kregen om buiten de traditionele wereld ook mee te kunnen doen aan Amerikaans getinte wedstrijden zoals Indoor Percussion Contest. Zo hebben we in 2007 voor het eerst deelgenomen aan het I.P.C. met een volledig eigen groep, onze tegenstanders zijn vaak samengestelde groepen waar mensen uit het hele land met de nodige ervaringen zich aanmelden, terwijl wij het doen met eigen jongens en meiden. Ook hebben we het instrumentarium uitgebreid met 2 marimba’s een vibrafoon een xylofoon en klokkenspel, wat opnieuw een ruime verbreding kreeg, binnen onze eigen groep hebben we een bas gitarist en sinds kort ook een gitarist, naast onze straat optredens hebben we nu de mogelijkheid om ook alledaagse muziek ten gehore te laten brengen. Ook zijn binnen deze groep jongens actief die zich bekommeren om het Instrumentarium zoals Rob Marsch en Herald Bouwhuis en een knutselaar voor de dingen die gemaakt worden voor een concert en I.P.C Michel Beijer, en werken er nog een paar dames Ine van de Kolk en Gerdien Zonnebeld de dames van het naai-atelier de vrolijke naald, die de diverse kleding voor ons gereed maken.
Alles heeft geleid dat we ons in 2012 al Europees en Nederlands Kampioen mogen noemen in de Independent Marching A class.  
Nijverdal een vrij groot dorp in het oosten heeft veel betrokkenheid tot de plaatselijke verenigingen en dat stellen we natuurlijk zeer op prijs. 
Even geduld bij het laden, er staan er ook zoveel op.

Aanvullende gegevens

slagwerkdocent.nl download