Muziekvereniging De Bergklanken een fanfare korps uit Luttenberg "Parel van Salland", een jonge muziekvereniging die pas opgericht is in 1979, waar in de eerste instantie begonnen is met een A.M.V. groep en vandaar uit is deze mooie muziekvereniging ontstaan. Lees meer hierover op hun eigen website. 
Luttenberg is een dorp met ca. 2500 inwoners, een actief dorp waar sport, cultuur en gedrevenheid in het vaandel staan. In 2013 was het 175 jarig bestaan van het Kerkdorp Luttenberg. Het dorp ligt in het mooie gebied de Sallandse heuvelrug. Als men door Luttenberg zou rijden gaat men al gauw voorbij langs de mooie kerk De Cornelius en De Lourdesgrot, daar tussen bevind zich ook het cultuurhuis de Elckerlyc, waar jong en oud samen hun activiteiten uitvoeren, waarbij de jeugdgroep Aksie zeker hun bijdrage levert aan de vele jeugd activiteiten en dat gebeurt allemaal op vrijwillige basis, Luttenberg mag trots zijn op deze jongeren. 
Zo vind je in dit dorp o.a. Landbouwmuseum De Laarman en het klompenatelier Dijkman waar er nog op een oude ambachtelijke manier klompen worden gemaakt. Luttenberg is ook bekend geworden van de Luttenbergring, van 1971 tot 1989 werd het circuit gebruikt voor internationale motorraces en wie weet zal dit mooie circuit misschien in de toekomst ook nog weer gebruikt worden. Höllenboer wie kent ze niet, de zangers van het lied “Busje komt zo”, dit duo is van oorsprong ook afkomstig uit Luttenberg en schreef o.a. ook nummers voor de popgroep Normaal, ook het Shanti koor De Stroatkjals bewijst dat Luttenberg nog meer zangtalenten in hun gading hebben. 
Het dorp kent ook de Accordeola's een echte accordeon groep in samenwerking met het dorp  Lemelerveld. Het bedrijfsleven zorgt er voor dat ook het eigen Amfi theater "De Lommerijk" in goede staat onderhouden wordt, daarnaast kennen de sportverenigingen een prachtige  sport accomodatie. Wil je een keer Zwientie tikken? dat kan ook in Luttenberg waar jaarlijks in de zomermaanden het Luttenbergs Feest gehouden wordt. Dat dit alles met vreugdige klanken wordt opgevrolijkt, daar zorgen de muzikanten van De Bergklanken voor. Lijkt het je leuk om met deze muziekvereniging mee te spelen, de deur staat wijd open om je van harte te ontvangen. Bezoek je Luttenberg op een dinsdag dan zou ik zeggen koop een visje bij mijn neef Walter de Graaf uit Zeewolde die daar op de dinsdag de vis verkoopt.

Het concert in November 2012, het is nog niet zo'n grote slagwerkgroep maar zie hier wat ze al neerzetten.
Lijkt het je wat om de slagwerkgroep te versterken, wat let je, kom erbij!

 

Paasvuur 2013 de vrijwilligers van Jeugdgroep Aksie.
Geen muzikanten en dit na een paar uurtjes instuderen en dan ook nog in het donker, Klasse gedaan!!!

Aanvullende gegevens

slagwerkdocent.nl download