Mijn Muzikale Oorsprong

In 1961 ben ik geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Gerrit ReijndersThuis hadden we nog een oud traporgel staan (deze werkte op lucht, twee voetpedalen waarmee lucht in een blaasbalg werd gepompt), waar mijn vader zijn best op deed om er geluid uit te krijgen. Hij speelde klavarskribo, een hele eigenaardige manier van noten lezen ten opzichte van de huidige bladmuziek. Bij klavarskribo werd een toetsenbord afgebeeld en het werd gelezen van boven naar beneden. Er stond dan genoteerd welke toetsen men in moest drukken en hoelang. Vrij ingewikkeld maar mijn vader redde zich daar best mee.
Vooral op zondag zongen we dan met zijn allen rondom het orgel allerlei Christelijke liederen. De muzikaliteit van mijn vader zal ongetwijfeld zijn oorsprong hebben uit het feit dat mijn opa een kerk organist was. 
 

 Rechts zie je het muzikaal gezelschap trio "De gebroeders Reijnders". Die jongen met die marine pet,  dat ben ik met de blokfluit, op de emmer mijn broer Jan en op de gitaar mijn broer Dinand. Emmers gebruikten we toen ook al om op te trommelen. 
Toen ik 9 jaar was ging mijn oudste broer op orgel les, mijn vader kocht toen een elektronisch orgel daar waren we erg trots op. Zo pakte ik de lesboeken van mijn oudste broer en ben toen via deze lesboeken zelf begonnen met orgel spelen.

Ik stak heel veel uren in het oefenen. Ik kreeg van mijn ouders een abonnement op Stef Meeder bladmuziek. Deze gaf wekelijks de beste hit uit van de top 40. Toen ik 12 jaar was had ik mijn repertoire al aardig uitgebreid, ik ging toen mijn eerste centen al verdienen door op te treden bij 25 en 40 jarige huwelijken en andere feestpartijen. 

Toen ik 18 jaar was ben ik begonnen bij de slagwerkgroep van KCMV Advendo, Nijverdal
Ik ben toen al snel begonnen met de cursussen die werden gegeven door de Samo en zo heb ik dan het A t/m D slagwerk met succes doorlopen inclusief A en B melodisch en  daarna vervolgd met de instructeurs opleiding via de (BvO).
In verband dat elk korps marcheerde en een aantal daarvan ook de drumbands op concours gingen heb ik ook daarom ook de Tamboermaitre opleiding gedaan en met succes afgesloten.

slagwerkdocent.nl download