Mijn Muzikale Oorsprong

In 1961 ben ik geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Gerrit ReijndersThuis hadden we nog een oud traporgel staan (deze werkte op lucht, twee voetpedalen waarmee lucht in een blaasbalg werd gepompt), waar mijn vader zijn best op deed om er geluid uit te krijgen. Hij speelde klavarskribo, een hele eigenaardige manier van noten lezen ten opzichte van de huidige bladmuziek. Bij klavarskribo werd een toetsenbord afgebeeld en het werd gelezen van boven naar beneden. Er stond dan genoteerd welke toetsen men in moest drukken en hoelang. Vrij ingewikkeld maar mijn vader redde zich daar best mee.
Vooral op zondag zongen we dan met zijn allen rondom het orgel allerlei Christelijke liederen. De muzikaliteit van mijn vader zal ongetwijfeld zijn oorsprong hebben uit het feit dat mijn opa een kerk organist was. 

 Toen ik 7 jaar oud was heb ik het ook zelf geprobeerd bij de 
 Hellendoornse Harmonie. We oefenden dan in de Tente op twee grote 
 houten pauken kisten. Ik was daar eerst best fanatiek mee bezig, thuis 
 had ik een oude stoel staan om op te trommelen. Als de 
 muziekvereniging dan optrad in het dorp dan hoorde ik ze al van ver
 aan komen, ik rende dan naar mijn stoel en probeerde dan met ze mee
 te spelen.
Het oefenen hield ik toen niet echt vol en ben toen maar begonnen met voetballen.

Rechts zie je het muzikaal gezelschap trio "De gebroeders Reijnders". Die jongen met die marine pet,  dat ben ik met de blokfluit, op de emmer mijn broer Jan en op de gitaar mijn broer Dinand. Emmers gebruikten we toen ook al om op te trommelen. 
Toen ik 9 jaar was ging mijn oudste broer op orgel les, mijn vader kocht toen een elektronisch orgel daar waren we erg trots op. Zo pakte ik de lesboeken van mijn oudste broer en ben toen via deze lesboeken zelf begonnen met orgel spelen.

Ik stak heel veel uren in het oefenen. Ik kreeg van mijn ouders een abonnement op Stef Meeder bladmuziek. Deze gaf wekelijks de beste hit uit van de top 40. Toen ik 12 jaar was had ik mijn repertoire al aardig uitgebreid, ik ging toen mijn eerste centen al verdienen door op te treden bij 25 en 40 jarige huwelijken en andere feestpartijen. Ook heb ik toen kortstondig op orgel les gezeten in een groep met 10 leerlingen en orgels. Na drie maanden vertelde de leraar dat ik de dingen die ik daar zou gaan leren eigenlijk wel kon, ik mocht wekelijks de liedjes voor de andere leerlingen voorspelen. Wat ik ook leuk vond, als ik dan een liedje voorspeelde dat de leraar er dan andere dingen tussen door ging spelen.