Mijn Muzikale Oorsprong

In 1961 ben ik geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Gerrit ReijndersThuis hadden we nog een oud traporgel staan (deze werkte op lucht, twee voetpedalen waarmee lucht in een blaasbalg werd gepompt), waar mijn vader zijn best op deed om er geluid uit te krijgen. Hij speelde klavarskribo, een hele eigenaardige manier van noten lezen ten opzichte van de huidige bladmuziek. Bij klavarskribo werd een toetsenbord afgebeeld en het werd gelezen van boven naar beneden. Er stond dan genoteerd welke toetsen men in moest drukken en hoelang. Vrij ingewikkeld maar mijn vader redde zich daar best mee.
Vooral op zondag zongen we dan met zijn allen rondom het orgel allerlei Christelijke liederen. De muzikaliteit van mijn vader zal ongetwijfeld zijn oorsprong hebben uit het feit dat mijn opa een kerk organist was, helaas heb ik dat zelf niet mee mogen maken, omdat hij helaas voor mij te jong gestorven is. Zelf begeleid ik nu ook kerkdiensten in bejaarden tehuizen en begeleid ik af en toe kinderen in de kerkelijke bijeenkomsten.
en samen met anderen de muzikale begeleiding van kinderbijbelclub te Nijverdal.

Ook mijn broers en zussen hebben het op de accordeon en ook bijna allemaal geprobeerd bij de Hellendoornse Harmonie. Toen ik 7 jaar oud was heb ik het ook zelf geprobeerd bij de Harmonie. We oefenden dan in de Tente op twee grote houten pauken kisten. Ik was daar eerst best fanatiek mee bezig, thuis had ik een oude stoel staan om op te trommelen. Als de muziekvereniging dan optrad in het dorp dan hoorde ik ze al van ver aan komen, ik rende dan naar mijn stoel en probeerde dan met ze mee te spelen.
Het oefenen hield ik niet echt vol en ben toen maar begonnen met voetballen.

Rechts zie je het muzikaal gezelschap trio "De gebroeders Reijnders". Die jongen met die marine pet,  dat ben ik met de blokfluit, op de emmer mijn broer Jan en op de gitaar mijn broer Dinand. Emmers gebruikten we toen ook al om op te trommelen. 
Toen ik 9 jaar was ging mijn oudste broer op orgel les, mijn vader kocht toen een elektronisch orgel daar waren we erg trots op. Zo pakte ik de lesboeken van mijn oudste broer Henk en ben toen via deze lesboeken zelf begonnen met orgel spelen.

Ik stak heel veel uren in het oefenen. Ik kreeg van mijn ouders een abonnement op Stef Meeder bladmuziek. Deze gaf wekelijks de beste hit uit van de top 40. Toen ik 12 jaar was had ik mijn repertoire al aardig uitgebreid, ik ging toen mijn eerste centen verdienen door op te treden bij 25 en 40 jarige huwelijken en andere feestpartijen. Ook heb ik toen kortstondig op orgel les gezeten in een groep met 10 leerlingen en orgels. Na drie maanden vertelde de leraar dat ik de dingen die ik daar zou gaan leren eigenlijk wel kon, ik mocht wekelijks de liedjes voor de andere leerlingen voorspelen. Wat ik ook leuk vond, als ik dan een liedje voorspeelde dat de leraar er dan andere dingen tussen door ging spelen.